Donderdag 2 december

We zijn op de terugweg van het ziekenhuis. De 3e injectie van 13, eerder waren me er 10 beloofd 🥴, zit erin. We hebben een gesprek met en een onderzoek door de oncoloog gehad. Geen bijzonderheden voor zover we het nu weten. 
Op 21, 22 en 23 december krijg ik een trits aan onderzoeken. Hart echo, ECG, echo van de buik en röntgen van het bovenlichaam, uitgebreid lab en 4e injectie.  
Ik voel me vandaag redelijk goed, behalve het kortademig zijn, druk op de borst en moe maar dat is het nieuwe normaal voor mij. Dit in tegenstelling tot gisteren, dat was een mindere dag met hoofdpijn en misselijk als extraatje en lag ik al heel vroeg. Ik doe kleine stapjes vooruit en soms een paar terug. Het is erg wisselend per dag. 
Hopen dat de reactie op de Trastuzumab van vandaag meevalt. Vorige keer heb ik het samen met radiotherapie gehad en dat was meteen een week beroerd zijn. Wellicht was het de combi en gaat het nu beter. Opgeven is geen optie dus niet over nadenken. 💪🏻

Het is vandaag slecht weer hier, grijs en regen. Mooie dag om alvast met de kerstversiering aan de slag te gaan en een fijne kerstsfeer in huis te brengen.

================================================================================================

 

Dinsdag 21 december 

Deze week is de week van 3 dagen op en neer naar het ziekenhuis. Vandaag heb ik een onderzoek van het hart gehad, echo en ECG. Het verslag heb ik gekregen maar meer dan dat er op dit moment geen contra indicatie is voor m’n injectie a.s. donderdag heb ik er niet uit begrepen. Maar voor mezelf is dit even genoeg om te weten. Lijkt me een goed teken. Morgen groot bloedonderzoek en röntgenfoto’s en echo van de buik/lever/nieren etc.. Hoewel ik me er niet echt mee bezighoud voel ik toch wel spanning in m’n onderbewuste. Vaak wakker ‘s nachts en heel vreemde dromen. 
Donderdag heb ik dan m’n 4e injectie en een gesprek met de oncoloog. 
De laatste paar dagen gaat het eigenlijk best goed en hebben we leuke dingen gedaan zoals naar de kerstmarkt in Budapest en shoppen voor cadeautjes. Gezellig geluncht en glüwein gedronken bij de sfeervolle kerstkraampjes. Hier hebben we samen erg van genoten en beseften we ons nog eens extra hoe fijn we het samen hebben en hopen we dat we nog vele van dit soort liefdevolle momenten met elkaar mogen hebben. Maar deze dagen waren voor mij ook super vermoeiend zoals vanmiddag bleek toen ik ineens het gevoel had dat de vloer onder me wegzakte en ben ik maar meteen na naar bed gegaan. Ik heb 3 uur geslapen!

================================================================================================

 

Woensdag 22 december

Vanmorgen heb ik m’n röntgen van de borstkas en echo van de hele buikholte gehad. Alles zag er goed uit. Uitslag van het hartonderzoek van gisteren is ook goed net als het bloedbeeld wat erg netjes was gezien de zware therapie die ik volg. 
De oncoloog heb ik vanmorgen ook al even gezien toen ze hoorde dat ik er rondliep en stelde ze voor om na de onderzoeken bij haar langs te komen en mij dan al zou helpen. Dan hoeft dat morgen niet en scheelt ons veel tijd. We zijn zo blij met haar omdat altijd erg uitgebreid de tijd voor ons neemt en met ons meedenkt. We hebben haar een mooi cadeautje gegeven want het is bijna kerst en omdat we zijn haar zo dankbaar zijn. Ze heeft me een dikke knuffel gegeven met de allermooiste kerstwensen en gezondheid voor het nieuwe jaar. Dit ontroerde me enorm. Morgen dus alleen even de injectie en hup terug naar huis.

 

We hebben net een lang gesprek met haar gehad, ze is erg tevreden en rijden we nu met een geluksgevoel naar huis.  
We zijn ongelofelijk blij met en dankbaar voor deze goede uitslagen en kunnen we de spanning en onzekerheid weer van ons af laten glijden.
Onze kerst kan nu al niet meer stuk. 🙏🏻

Voel me hierdoor nog weer sterker worden en ben ik vastbesloten deze strijd te gaan winnen!! 💪🏻🍀

================================================================================================

Donderdag 23 december.

Zo, de 4e injectie van 10 zit erin. Nog even gevraagd of ik er nu 10 of 13 ga krijgen want die getallen hoorden we beide. Maar het gaan er 10 worden. Tijdens m’n chemo heb ik ook 12 x Trastuzumab gekregen maar in een kwart van de dosis die ik nu krijg. Bij elkaar tellen die voor 3 wat samen met de dosis van nu dis 13 maakt. Duidelijk. 
Nu 3 weken even helemaal niks. Rustig aan doen en genieten. Met de geruststellende berichten van gisteren moet dat lukken. We maken er mooie kerstdagen van met vrienden en lieve buurtjes. Met een dankbaar gevoel voor alle steun van onze lieve familie en lieve vrienden.

===============================================================================================

 

Vrijdag 31 december

2021 zal voor ons nooit een jaar zijn waar we met plezier op terug zullen kijken. Een jaar met veel angst, onzekerheid, pijn en verdriet. 
Negen maanden alweer dat we in deze rollercoaster zitten zonder rem of stuur met nog steeds bestemming onbekend. Ook deze week is weer een heel lastige geweest m.u.v. toch wel gezellige kerstdagen die we hebben kunnen vieren met lieve vrienden en buurtjes. We zijn er nog lang niet maar blijven hoopvol en knokken door met vooral de hoop dat ik deze immunotherapie kan afmaken, ben nog niet op de helft. M’n lichaam protesteert en de bijwerkingen zijn heftig en angstig. We krijgen veel steun van lieve familie en vrienden in de vorm van berichten, bezoek, mails, telefoontjes, kaarten en zelfs pakketjes. We realiseren ons dat het voor hen ook al negen maanden duurt maar ook deze week hebben we de post- en pakketbezorger weer regelmatig gezien. Ze kunnen ons inmiddels vinden met de ogen dicht. Hier zijn we enorm dankbaar voor.

We staan nu aan de vooravond van een nieuw jaar en hopen en vertrouwen erop dat het een beter jaar zal worden. 🙏🏻🍀