Woensdag 28 april

 

Vanmorgen bij de chirurg geweest. Operatie besproken en bloedonderzoek gehad. De operatie staat gepland voor 12 mei. CT scan kan helaas pas maandag, alles vol. Om het spannend te houden. 🥴

De hele middag ben ik aan de telefoon met verschillende instanties om van alles te regelen, wat een gedoe.

 

================================================================================================

 

Zaterdag 1 mei 

Gisteren was een pittige dag. In die zin dat we praktisch de hele dag bezig zijn geweest met het regelen van van alles en nog wat.  Sjesus mina, wat er allemaal op je afkomt.  
Ik heb ooit in de Efteling in de achtbaan gezeten en mezelf gezworen dit nooit meer te doen. 🤢  
Nu zit ik er weer in en heb niet eens een kaartje gekocht....

Wat uiterste spoed heeft is de COVID vaccinatie maar om allerlei redenen nu niet verkrijgbaar. Niet in NL en niet in Hu. Maar, ook een lichtpuntje gisteren. Bericht van de ambassade dat de Hu regering aangekondigd heeft dat ook buitenlanders zonder Hongaars verzekeringsnummer maar wel met verblijfsvergunning (zoals wij) zich per vandaag, 1 mei, kunnen laten registreren. De hulp die ons geboden wordt door Hongaarse vrienden en buren is werkelijk overweldigend en roert ons. Iedereen loopt z’n benen benen uit z’n lijf om mij aan die vaccinatie te helpen. Een geluk voor ons dat het mensen zijn met ‘contacten’.  We zijn positief en doen we de dingen zoals we die anders ook zouden doen. Zaterdag is ‘kippenhok schoonmaakdag’ en daar ga ik dus zo aan beginnen, stapt Arie nu op z’n fiets voor een rondje, gaan we vanmiddag boodschappen doen en vanavond op de bank voor een nieuwe Netflix serie. Die moeten we nog kiezen dus iemand een aanrader? Onze poes Sien staat op ploffen dus leuk om naar uit te kijken en morgen komt de alpaca scheerder. Schijnt ook een happening te zijn dus we gaan het beleven. Nooit saai hier. De kanker heb ik nu even geparkeerd, geen tijd voor dit weekend.

================================================================================================

 

Maandag 3 mei 

CT scan gehad. Een middagvullend programma. Nu op de terugweg. Weet niet wanneer ik de uitslag krijg. Erg spannend dit. 🥵 

Net gehoord dat de uitslag woensdagmiddag in mijn ‘patientportal’ binnen zal komen. Om het nog even extra spannend te maken. 😏

Beeldmateriaal heb ik al maar kan ik niet lezen. Zie van alles en maakt mij/ons alleen maar nerveuzer. Geen idee wat goed of slecht is. Wachten dus op de officiële bevindingen. Vanaf 11.30 uur zijn we op pad en bezig geweest. Bij thuiskomst meteen druk met alle beesten die heel blij reageerden dat we er weer waren. Alles aangehaald, geknuffeld en gevoerd. 
Zó blij met onze ons arm vretende en alles vervuilende diertjes, zoveel liefde en afleiding. 🐾☺️🐾

(Overigens, die blijdschap bij thuiskomst kan ook gewoon honger zijn geweest 🥴)

Wil mezelf niet gek maken maar nu ik zit begint alles te landen ........ 😕

===========================================================================================


Woensdag 5 mei

Gisteravond ontving ik de resultaten van de CT scan, in het Hongaars. Vanaf vanmorgen zijn we al bezig met bellen, mailen etc. maar tot op heden nog geen uitleg gehad van een specialist. Voor zover ik het zelf begrijp gaan er bij mij niet direct alarmbellen rinkelen behalve dat er iets staat over een vergrote eierstok wat verder onderzoek behoeft.

Van een assistente begreep ik vanmiddag dat de chirurg heeft aangegeven dat een botscan na de operatie nodig is. Weet niet wat ik hiervan moet denken. Positief puntje vandaag: door de inzet van Laci, die nu bij ons aan het werk is en een huisarts in een buurdorp, kan ik morgenochtend vroeg in een ziekenhuis terecht voor m’n 1e vaccinatie met Astra Zeneca.  
De stress en het opgefokte gevoel door constant bezig te zijn met regelen, bellen en betonnen muren waar we tegenaan lopen vandaag ligt op topniveau. Weet niet wat erger is. Weten dat je kanker hebt of de onzekerheid waar we nu in zitten. Dat het een rollercoaster is zonder stuur of rem weten we wel.

Vanavond, het is al 19.30 uur, word ik gebeld door de chirurg die mij gaat opereren. Hij vertelt mij dat de CT scan goed is. 🎉

Wat kleine onregelmatigheden in de botten welke hij toeschrijft aan leeftijd maar dat hij wel voor de zekerheid na de operatie een botscan wil laten doen. Ik heb artrose dus de kans is groot dat ze dat gezien hebben (hopen we). 
Dussss, we kunnen weer even ademen. Morgen om 8.00 uur de vaccinatie. 
Kijk nu al uit naar woensdag, de operatie. Weg met dat kankerding!!! 💪🏻

================================================================================================

 

Donderdag 6 mei 

Om 8.00u ben ik in Pásztó bij het ziekenhuis voor de vaccinatie. Er staat een enorme rij mensen buiten op straat, allemaal met een groot papier in de hand. Twee gewichtig uitziende militairen bewaken de ingang van het terrein. De papieren worden grondig bestudeerd en gecheckt op een lijst. Help, ik heb zo’n papier niet! Snel naar Laci gebeld en hij spreekt via mijn telefoon met een van de militairen. Ik sta gelukkig wel op hun lijst en ik mag erlangs. Eenmaal binnen mag ik meteen door als duidelijk is dat ik die Nederlandse vrouw ben waar de dag ervoor over is gebeld. Ik word uiterst vriendelijk en snel door het hele proces geloodst en sta ik na een half uurtje weer buiten. Tweede prik op 29 juli.Bij thuiskomst heb ik mail van het ziekenhuis. Uitnodiging om op maandag 10 mei te komen voor laboratorium en COVID test en op dinsdag 11 mei al heel vroeg moet ik in een ander ziekenhuis zijn waar ze weer scans gaan maken om de tumor en de lymfeklieren exact te lokaliseren t.b.v. de operatie. Hierbij gebruiken ze radioactieve vloeistof. Zal dan toch licht gaan geven met die rommel in m’n lijf? 🤩

Woensdag is het dan dé dag van de operatie en mag ik als alles goed gaat donderdag weer naar huis. Het wordt hier rigoureus aangepakt, kan niet anders zeggen en dat geeft wel vertrouwen. Ik kijk er naar uit!

 

================================================================================================


Maandag 10 mei 

Eerste dag van dé week. Laten het maar op ons afkomen. Vanmiddag laboratorium en COVID test. Morgen heel vroeg radioactief gedoe, woensdag operatie en donderdag naar huis. Kijk nu al uit naar vrijdag...….. 

Intussen is het avond en heb ik weer een hobbel genomen vandaag. Mag de naam ‘hobbel’ eigenlijk niet hebben. Stelde niks voor. 
Complimenten trouwens voor het ziekenhuis. Alles op tijd, eerder zelfs want we waren wat vroeg. De ontvangst, vriendelijkheid, belangstelling en zorgzaamheid (ze kennen ons inmiddels) is ongekend. 👌🏻 
Op alle vragen van familie en vrienden of ik nu niet liever in NL had willen zijn? NÉÉÉÉÉ!! 

Vanmorgen onze verzekering aan de lijn gehad. Kort: Alles zit snor. 👍🏻 
Die mevrouw zei nog dat ik in NL nooit zo snel al die onderzoeken zou hebben gehad en voor de operatie in de rij zou hebben gestaan i.v.m. COVID. Alles ligt in Nederland op z’n gat. 
Lekker dan, die tijd heb ik niet. 🙈 
Heb ik het nog niet over het prijsverschil. Win win dus.😜

Dussss, zó blij dat ik hier zit!! Ze zei ook nog dat het zó druk was met aanvragen voor operaties in het buitenland i.v.m. deze Corona problematiek in NEderland. Nou, ik zou daar niet speciaal om gevraagd hebben maar was hier toevallig op het moment suprême. Achteraf heel goed dus. 😅

Ik ga er vol in en realiseer me dat het heftig zal worden met wat me door de oncoloog meteen al gezegd is. Maar niet alleen voor mij, 
ook Arie zal z’n portie krijgen. Hij heeft immers ook nog z’n baan die gewoon doordraait en dan is er nog onze kleine veestapel die straks grotendeels door hem verzorgd zal moeten worden. En het huishouden. 
We putten veel steun uit alle reacties en vraag ik vooral steun voor mijn ‘allesie’. De zijlijn wordt immers vaak vergeten en ik maak me op het moment meer zorgen om hem dan om mijzelf.  
We proberen, ik vooral, alles met humor aan te gaan maar vooral ook om door te gaan met te doen zoals wij/ik gewend waren. Zo is Arie retedruk met zijn baan en gaat dat door zolang het kan. En ik? Ik zing en fluit nog steeds.  
Precies zoals ik altijd al doe, lijk op m’n vader. ☺️

Ik heb vandaag subtiel, nou ja dat denk ik 😬, ons adres doorgeven aan de mensen die de situatie volgen. 📮✉️

 

================================================================================================


Dinsdag 11 mei 

Vanmorgen al om 6.00 uur in de auto op weg naar het ziekenhuis. 
Om 7.45 uur de injecties gekregen met radioactief spul. Moest na 4 uur terugkomen voor de scan. We zijn de stad maar ingedoken. We houden van Budapest. Lekker lopen struinen door onze favoriete straatjes. Heerlijk gebruncht op een terrasje want het is prachtig weer, nog weer koffie op een ander terras en weer ergens anders ons eerste ijsje van dit jaar. Toen terug naar het ziekenhuis gelopen en de scan gehad. Geef ik al licht? 🎃

In m’n mail zie ik het operatie schema voor morgen. 
Ziet er strak uit  dus als alles meezit ben ik donderdagmiddag weer thuis.

================================================================================================

Reactie plaatsen

Reacties

Jaap
3 jaar geleden

Nou dat is heel verhaal.
Word nog een moeilijke
tijd voor jullie.
Maar jou kennende je bent een vechter.
Je zal het nodig hebben de komende tijd.
Kan Arie allen van de verhalen die je mijn weleens verteld heb,maar wens hem veel sterkte.
Gr jaap